پنج سال از روی کار آمدن احمدی نژاد با شعار آوردن پول نفت بر سر سفره های مردم می گذرد. در حالی که ایران یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا است، در حالی که قیمت نفت در زمان احمدی نژاد بالاترین در طول تاریخ بوده است، اما مردم ایران از فقر شدید رنج میبرند، به صورت خلاصه می خواهیم بررسی کنیم که عمکرد اقتصادی احمدی نژاد چه بوده است:
رئوس خیانت های احمدی نژاد :
مهمترین خیانت احمدی نژاد ایجاد بحران بین المللی است که در نتیجه آن وضع اقتصادی مردم به این وضع فجیع درآمده است.دو بحران توسط احمدی نژاد ایجاد شده است:
الف-) ایران در منطقه از دو گروه تروریستی حزب الله و حماس حمایت می کند خود مردم فلسطین و لبنان نیز از دو گروه یاد شده متنفر هستند و معتقدند این گروه های تروریستی یاده شده بشدت فاسد بوده و فقط بدلیل منافع خودشان از ایجاد صلح با اسراییل جلوگیری می کنند. بدلیل حمایت ایران از گروه تروریستی فوق، تمام کشورهای پیشرفته و متمدن دنیا با دولت ایران اختلاف دارند.
ب-) ایجاد بحران هسته ای و پیگری ساخت بمب اتم که تحریم های بین المللی را برای ایران به همراه داشته است.
بابت دو بحران یاد شده ، مردم ایران ضررهای زیر را متحمل شده اند:
یک- دولت روسیه در عوض حمایت از ایران، سهم ایران را در منابع نفتی و گازی دریای خزر از پنجاه درصد طبق قرارداد سال 1949 به یازده درصد کاهش داده است. با توجه به اینکه تاکنون بیش از پنجاه میلیارد بشکه نفت در میادین نفتی دریای خزر کشف شده است، این به معنی از دست رفتن بیست میلیارد بشکه نفت از ثروت مردم ایران است که به رقم افسانه ای دوهزار میلیارد دلار(دو تریلیون دلار) می رسد. این به معنی 30000دلار یا سی میلیون تومان پول از جیب هر ایرانی است.
دو- به دلیل بحران های فوق، شورای امنیت، تحریم های زیر را برای ایران در نظر گرفته است، و ما ضررهای زیر را متحمل شده ایم:
الف- علی رغم اینکه ایران بهترین موقعیت جغرافیایی را برای سرمایه گذاری دارد، اما به دلیل تحریم و ایجاد بحران های بین المللی توسط احمدی نژاد، هیچ شرکت خارجی در ایران سرمایه گذاری نمی کند. لذا در میادین مشترک نفتی با کشورهای همسایه چون قطر ، آنها مشغول استخراج هستند و سهم ما را نیز آنها می فروشند. میلیاردها دلار از ثروت کشور ها در حال تاراج به این شیوه است.
ب- به دلیل نبود سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز و از طرفی چون شرکت های صاحب تکنولوژی به دلیل تحریم حاضر به انجام کار در ایران نیستند، بهره وری ما برای استخراج نفت بسیار پایین آمده است و میلیاردها بشکه نفت برای همیشه در اعماق چاه ها باقی می ماند. ضریب برداشت نفت در ایران 24 درصد است در حالی که در نروژ ای نرقم 65 % است ، یعنی ما دو برابر نفتی که صادر می کنیم، را نابود می کنیم.این به معنی از دست دادن نه هزار میلیارد دلار پول است. (عصر ایران – یک اسفند به نقل از رییس پژوهش نفت ایران)
ج- به دلیل تحریم های بانکی بین المللی ما برای صادرات و واردات، ناچار هستیم از بانک های کشورهای ثالث استفاده کنیم که برای کشورما هزینه ای حدود ده درصد به همراه دارد. یعنی 10% تمام صادرات و واردات کشور را باید به یک کشور ثالث مانند امارات برای استفاده از سیستم بانکی آنها، باج بدهیم، یعنی رقمی حدود بیست میلیارد دلار در سال!
د-سالیانه بیش از 180000نفر از متخصصین تحصیل کرده ایرانی به دلیل نبود امنیت و فرصت شغلی از ایران فرار می کنند که طبق امار صندوق بین المللی پول، به معنی از دست دادن پنجاه میلیارد دلار پول است.در حالی که اگر امنیت اقتصادی بود، ما به بیش از این افراد تحصیل کرده برای ساختن و توسعه ایران نیاز داشتیم.
جمع بندی :
ضررهای درازمدت : تاراج یکصد و شصت میلیون تومان از جیب هر ایرانی
اولین ضرر درازمدت: تاراج سهم ایران در دریای خزر به ارزش بیش از دو هزار میلیارد دلار
دومین ضرر درازمدت: اتلاف منابع نفتی با برداشت غلط به دلیل تحریم به ارزش بیش از نه هزار میلیارد دلار
با یک جمع و تفریق ساده به عدد 157000 دلار به ازا هر ایرانی می رسیم. یعنی یکصد و شصت میلیون تومان پول از جیب هر ایرانی به دلیل سیاست های غلط دولت کنونی بر باد می رود.
ضررهای سالیانه :
به دلیل تحریم بانکی سالی بیش از بیست میلیارد دلار فقط هزنیه صادرات و واردات ایران افزایش یافته است. به دلیل فرار مغزها سالیانه بیش از پنجاه میلیارد دلار ضرر می کنیم.این دو مورد بالا به معنی هزار دلار ضرر از جیب هر ایرانی است.
این بخشی از ضررهای مردم ایران است،ضررهای پنهان دیگری نیز وجود دارد:
از بین رفتن زیربناهای صنعتی،عدم توسعه کشور،عدم سرمایه گذاری خارجی در صنعت ایران، فساد بیش از حد دولت و اطرافیان احمدی نژاد و ...؛ براستی چه کسی مسول کیفیت پایین زندگی مردم، افسردگی بیش از اندازه ، کوتاه شدن عمر مردم و ... است؟بسیاری از ضررهای فوق را نمی توان با پول برگردانند و غیر قابل جبران است.وقت آن نیست که برای تغییر به پا خیزیم ؟!
محاسبات تماما غلط است
پاسخحذفاولا در نروژ مخازن نفتی با ایران و مخازن خلیج فارس فرق میکند
باید ضریب بازیافت را با امارات و عربستان مقایسه کرد که اختلاف حاصله 3 الی 4 درصد است
همینطور برای فرار مغز ها، این یک مساله اقتصادی است چنانکه آلمان و انگلیس هم فرار مغزها رادارند مهمترین مساله این است که اصولا تربیت بسیاری از متخصصان با مزیت های نسبی کشور ایران نمیخواند بنابراین این محاسبه هم جای بحث بسیار دارد
هزینه بیست میلیارد دلاری تحریم ها را از کجا آورده اید؟ خود وزارت خزانهداری آمریکا کمتر از 2 الی 3 درصد برآورد میکند شما با چه محاسبه ای افزایش هزینه های مبادلاتی را حدود 30 درصد میدانید؟
درخصوص نفت خزر هنوز منطقه مورد اختلاف بهرهبرداری نشده و از لحاظ حقوقی تعیین تکلیف نشده است.
درخصوص فلسطین و لبنان هم مثال ترکیه نشان میدهد که درصورت داشتن دیپلماسی مثبت میتوان هم از ایشان دفاع کرد و بدینوسیله بازارهای منطقه را گشود و هم هزینه های کمتری پرداخت.
لازم است توجه کنید که مخالفت و انتقاد ب ارژیم یک بحث است و نادان فرض کردن مخالفین یک بحث دیگر.
لازم است انتقادها هوچی گرانه و مردم فریبانه نباشد بلکه علمی و مبنی بر اطلاعات درست باشد
ناشناس گرامی،
پاسخحذفعزیز جان،
یک-
از کی تا به حال عربستان با آن مدیریت وحشی گری و اسلامیش شده مبنای محاسبه ؟!
مگر قرار است ایران به عربستان تبدیل شود!؟
دو-
منبع آمار وزارت خزانه داری را ارایه کنید لطفا!
برای فهمیدن ضرر تحریم، کافیست ببیینم که ایران سی میلیارد دلار نفت خام به هند و چین فروخته و کل پول را نمی تواند دریافت کند! یعنی صد در صد ضرر! ده درصد که جای خود دارد!
سه-
ترکیه به این دلیل توانسه از بازار فلسطین و کشورهای عربی استفاده کند، چون ایران سیاست تنش زا و احمقانه ای را پیش گرفته و به دلیل حضور نامیون ایران است که آنها توانسه اند بهره برداری کنند. با وجود ایرانی دمکرات که منافع کشور مهم باشد، اصولا چنین امکانی برای ترکیه هم نیست.
سپاس از کامنت شما
مقاله بسیار خوبی بود. کاملاً با شما موافق هستم. البته علاوه بر ضرر های مالی که شما فرمودید باید ضرر های ناشی از پسرفت اقتصادی و عقب ماندن از کشور های دیگر را هم در ضرر های فوق ضرب کرد. ولی نمیدانم ضرر هایی مانند از بین رفتن آثار باستانی، از بین رفتن آبروی ایرانیان در مجامع بین المللی، پایین آمدن فرهنگ مردم، گسترش خرافات دینی، نا امیدی از آینده در بین جوانان و بسیاری ضرر های دیگر که قابل مقایسه با پول نیستند را چگونه می توان به حساب آورد؟
پاسخحذفالبته از حق نگذریم! در ایران اسلامی ما رشد هایی هم داشته ایم. از جمله:
رشد روزافزون رشوه گیری و رشوه خواری
رشد اعتیاد و به خصوص اعتیاد جوانان
رشد فحشای ناشی از فقر مالی
رشد تعداد زندانیان سیاسی
و البته رکورد هایی هم زده ایم:
رکورد بزرگترین اختلاص مالی در تاریخ ایران
رکورد بیشترین فرار مغز ها
رکورد بیشترین اعدام ها
رکورد بالاترین تورم
رکورد بالاترین دزدی آرای مردم
و بسیاری مشکلات دیگر مانند کشته شدن تعداد بسیار زیادی از هموطنان عزیزمان در زلزله های معمولی! که در کشور های دیگر حتی زخمی هم نمی دهد ولی در ایران به دلیل نبودن خانه های استاندارد به شدت کشته می گیرد...